Modulul IV: Prezentarea publică a lucrării – atelier de scriere și public speaking

Modulul IV: Prezentarea publică a lucrării – atelier de scriere și public speaking

I. Competențe:

Competența de redactare a prezentării publice a lucrării. 

Competența de performare a prezentării lucrării. 

II. Durată totală și formații de lucru: Exersarea celor două competențe necesită un timp total de 10 ore de activități de tip atelier. Vom lucra cu grupuri de 5-7 persoane pe serie.

III. Structura atelierului:

Temele teoretice: 1. Sintetizarea conținutului lucrării pentru prezentare publică. 2. Evidențierea contribuțiilor personale și a valorii lucrării. 3. Editarea prezentării în format PPT. 4. Prezentarea lucrării în fața comisiei și a publicului. Durată: 2 ore.

Aplicații:

1. Realizarea prezentării PowerPoint: veți primi explicații și veți fi asistați în elaborarea conținutului slide-urilor, astfel încât produsul final va fi fișierul PPT cu prezentarea pe care o veți proiecta și susține în ședința publică. Durata: 4 ore.

2. Prezentarea publică simulată: veți fi pe rând, ”actori” – veți prezenta efectiv lucrarea dumneavoastră colegilor din grup – și ”spectatori”, ”comisie” pentru colegii din grup. Veți primi și oferi feedback pentru prezentările realizate, sub îndrumare competentă. Invitatul special - trainerul în public speaking, dr. Gabriela Zboiu vă va oferi îndrumarea de care aveti nevoie pentru prezentări de impact. Durata: 4 ore.

IV. Rezultate: La finalul atelierului veți avea:

  • suportul teoretic (de curs)
  • prezentarea PPT, pentru propria lucrare de grad
  • abilități sporite de public speaking
  • diploma de participare *

V. Informații suplimentare legate de formator, taxa de curs, materiale necesare, orar  găsiți aici.

Notă: La înscrierea din formularul de pe site vă rugăm să precizați tema lucrării și data fixată sau probabilă pentru inspecția finală.

* Notă: diploma de participare vă va fi trimisă după încheierea atelierului.